Orgelconcertendenham.nl

Cor Ardesch

CV

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Als artistiek leider is hij verbonden aan de IOD (Internationale Orgelacademie Dordrecht). Daarnaast was hij, samen met Peter van Dijk, adviseur bij de totstandkoming van het Bach-orgel in de Grote Kerk te Dordrecht.

Op 26 september 2007 werd Cor Ardesch tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht.

Cor Ardesch doceert orgel, improvisatie en kerkelijk orgelspel. Hij verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland.

Er verscheen een aantal CD’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. Ook verscheen er een CD ter gelegenheid van de ingebruikname van het Bach-orgel, waarop hij, samen met Peter van Dijk werken van Böhm en Bach speelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op CD zullen worden vastgelegd.

Cor Ardesch

Cor Ardesch


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl