Orgelconcertendenham.nl

Gerben Mourik

CV

Gerben Mourik behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (1e fase) en de aantekening orgelimprovisatie in 2004. In 2006 studeerde hij cum laude af voor de opleiding 2e Fase uitvoerend musicus (met als hoofdvakken orgel & improvisatie) aan het Brabants conservatorium.

Docenten waren Bram Beekman en Henco de Berg. Tevens volgde hij privé-lessen bij Ansgar Wallenhorst, Naji Hakim en Ben van Oosten.

Cursussen improvisatie werden gevolgd bij Loic Maille & Theo Brandmüller.

Gerben Mourik verleende zijn medewerking aan 25 cd-opnamen.

Zijn laatste orgelopnamen zijn twee dubbelcd’s met het complete orgeloeuvre van Adriaan C. Schuurman, samen met Jan J. van den Berg (2008).

In april 2009 maakte hij in Kopenhagen de eerste cd-opname op het nieuwe orgel in de concertzaal van de Deense radio, het grootste orgel van Denemarken. Deze cd (met improvisaties in stijl van en over thema’s gemaakt door bekende componisten) verscheen zomer 2009. Gerben besteedt in zijn programma’s ruim aandacht aan de Nederlandse componisten; zo speelde hij van diverse composities van o.a. Arie J. Keijzer en Jan J. van den Berg de eerste uitvoering.

Als organist was hij werkzaam in Rotterdam (1998-2000), Klundert (2000-2006), en per 1 juli 2006 is hij organist van de Grote- of St. Michaelskerk te Oudewater.

Gerben nam deel aan diverse improvisatieconcoursen en behaalde de 1e prijs op het Nationale orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 won hij de 1e prijs op het internationale orgelimprovisatieconcours te St. Albans (UK). In 2008 won hij het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem; De jury kende Mourik deze prijs unaniem toe.

Verder zijn er 3 bundels met koraalmuziek verschenen, uitgegeven bij Cantique.

Voor meer informatie over zijn activiteiten: www.gerbenmourik.nl


Gerben Mourik

Gerben Mourik


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl