Orgelconcertendenham.nl

Henk Linker en Valeria Boermistrova

CV

Henk Linker studeerde orgel (docerend en uitvoerend musicus) en kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St. Georgius-basiliek te Almelo, organist in de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. Met diverse soloprogramma's concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.

Sinds 1995 vormt hij een vast duo met Valeria Boersmistrova (mezzosopraan).

Ook hebben zij hun eigen serie concerten, genaamd ’Muziek en Sfeer’ in de prachtige St. Georgius-basiliek (met 3 orgels) te Almelo.

Zie ook www.orgel-mezzo.nl


Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen met het The Russian Consort, een ensemble voor Oude muziek.

Zij vervolgde haar studie Zang aan de Schola Cantorum Basiliensis te Bazel bij Richard Levitt. Verder volgde ze masterclasses bij Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Jessica Cash en Jard van Nes.

Zij is actief als mezzosopraan zowel solistisch als in een ensemble (o.a.”Cantores Martini” van de Domkerk in Utrecht) en als interim-dirigente. Haar repertoire omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Als solisten werkte zij met professionle ensembles en koren (o.a. Il “Concerto Barocco” o.l.v Andrew Read, “Capella Isalana” o.l.v. Klaas Stok.)


Henk Linker en Valeria Boermistrova

Henk Linker en Valeria Boermistrova


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl