Orgelconcertendenham.nl

Henk Linker

CV

Henk Linker studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven.

Hij volgde masterclasses bij Klaas Bolt, Jean-Claude Zehnder, Hans van Nieuwkoop en Marc Schäfer. Ook nam hij deel aan verschillende concoursen. Om zijn improvisatiekunst uit te breiden volgde hij lessen bij Hayo Boerema.

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen, en tweede organist van de Hervormde Kerk te Ootmarsum, dirigent van verschillende koren, geeft privé-les orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren.

Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003/2005 gaf hij masterclasses in Moskou.

Sinds 1995 vormt hij een vast duo met Valeria Boermistrova (mezzosopraan). Ze treden op in Nederland met verschillende programma’s (met muziek vanaf de 14-e t/m de 20-e eeuw).

Ook hebben zij hun eigen serie “concerten” genaamd “Muziek en Sfeer” in de prachtige St.Georgiusbasiliek (met 3 orgels) in Almelo.

In de afgelopen jaren hebben ze tevens samen concerten gegeven in Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.

Kijk ook op www.orgel-mezzo.nl


Henk Linker

Henk Linker


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl