Orgelconcertendenham.nl

Jaco van Leeuwen

CV

Jaco van Leeuwen (*1962) volgde aanvankelijk orgellessen bij Adriaan Kousemaker en Kees van Eersel. Hij studeerde orgel, piano (resp. bij Elly Kooiman en Theo Saris), koordirectie en kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht, waar hij de diploma´s Docerend Musicus voor orgel en piano en het einddiploma Kerkmuziek behaalde.

Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde cum laude het diploma Uitvoerend Musicus.

Aan de Internationale Zomeracademie voor Organisten te Haarlem volgde Jaco van Leeuwen cursussen en masterclasses bij o.a. Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Daniel Roth en Montserrat Torrent.

Hij won de 1e prijs op het Internationaal Orgelconcours Utrecht (1988) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours (1992).

Jaco van Leeuwen is sinds 1986 als cantor-organist verbonden aan de Oude Jeroenskerk te Noordwijk, alwaar hij tevens het Vesperkoor Noordwijk dirigeert in de maandelijkse vespers.

In verschillende bundels verschenen composities van zijn hand voor koor en/of orgel.

In 2007 werd hij onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Noordwijkse muziekcultuur.

Binnenkort komt er een CD uit met vocale kerkmuziek, gezongen door het koor Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest o.l.v. Cor Brandenburg.


Jaco van Leeuwen

Jaco van Leeuwen


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl