Orgelconcertendenham.nl

Henk de Vries

CV

Henk de Vries heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de vakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music´. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.

In 2011 is Henk Cum Laude afgestudeerd als Orgeladviseur aan de LOTO, de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur. Henk is als orgeladviseur lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en betrokken bij de Commissie Orgelzaken (COZ) van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de PKN. Tevens is hij een van de redacteuren voor Orgelbouwnieuws voor vakblad Het Orgel.

Henk is als titulair organist verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en bespeelt hier het prachtige Schnitger/Freytag-orgel uit 1795.

Hij heeft met zijn orgelspel inmiddels een internationale concertpraktijk opgebouwd. Zo speelde hij concerten in de meeste landen van Europa en in de Verenigde Staten van Amerika.

In september van 2012 speelde hij als finalist, geselecteerd uit 55 internationale inzendingen, tijdens het Internationale J.P. Sweelinckconcours in de Oude kerk van Amsterdam.

Sinds begin 2014 vormt hij samen met Mónika Kecskés uit Budapest het International Organduo Briosamente. Meer info over Henk en over dit duo: www.henkdevries.info


Henk de Vries

Henk de Vries


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl