Orgelconcertendenham.nl

Leonore Lub

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus.

Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Ook volgde zij lessen bij Jet Röling.

Als docente piano en orgel is zij verbonden aan Theater/Kunstencentrum Het Kielzog te Hoogezand-Sappemeer en aan de Stedelijke Muziekschool te Groningen. Daarnaast heeft zij een privé-praktijk. Ook werkt zij regelmatig als remplacant met het NNO.

In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers. Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’ bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit.
In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga.
In december 2011 kwam van haar een cd uit van het Schnitger-orgel te Noordbroek, aan welk orgel zij als organiste verbonden is.


Leonore Lub

Leonore Lub


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl