Orgelconcertendenham.nl

Janieke Bruin-Mollenhorst

CV

Janieke Bruin-Mollenhorst (1988) studeerde orgel en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Tijdens haar studies volgde zij orgelmasterclasses bij docenten uit binnen- en buitenland. Vanuit haar kerkmuziekopleiding maakte zij studiereizen naar Cambridge, Dresden, Leipzig, Oxford en Londen. Zij rondde haar kerkmuziek- en orgelstudies in 2010 en 2011 succesvol af.

In de loop der jaren verleende zij meerdere malen medewerking aan radio-opnames voor de NCRV. In 2010 verscheen een compositie van Janieke in het tijdschrift 'Muziek en Liturgie'. Janieke is als organist verbonden geweest aan de Protestantse Gemeente Winterswijk en als cantor-organist aan de Protestantse Gemeente te Aalten. Hiernaast geeft zij concerten, als solist of begeleider. Janieke maakt deel uit van de redactie van 'Muziek en Liturgie', tijdschrift van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici. Tot voor kort was zij cursusleider en docent (algemene muziekleer, solfège, muziekgeschiedenis, hymnologie en gemeentezang) aan de opleiding tot amateur-kerkmusicus (KM III) van de PKN. In 2013 (Genève) en 2014 (Straatsburg) was zij een van de Nederlandse afgevaardigden bij de European Conference for Protestant Church Music. In september van dit jaar zal zij voor deze conferentie naar Løgumkloster (Denemarken) reizen.

Janieke studeerde de master Religie en Ritueel aan de Universiteit van Tilburg. Hier specialiseerde zij zich op het gebied van muziek, religie en ritueel. In augustus 2014 studeerde zij af. Zij werkte als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Tilburg aan een onderzoek naar muziek en emotie en aan een onderzoek naar muziek en ritueel, en heeft zich hiermee ook internationaal geprofileerd. Momenteel werkt zij aan haar promotieonderzoek naar muziek tijdens (een eeuw) crematierituelen.

Informatie: www.janiekemollenhorst.nl

Janieke Mollenhorst

Janieke Bruin-Mollenhorst


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl