Orgelconcertendenham.nl

Henk Linker

CV

HENK LINKER studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema.

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en tweede organist van de Protestantse Gemeente te Ootmarsum, dirigent van vier gemengde koren, geeft privé-les orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten, ensembles en (kamer)koren. Als begeleider speelde hij ook in een aantal producties van de Nederlands Reisopera in samenwerking met het Theater Het geluid uit Maastricht.

In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als Organist/Choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk in Lexington, KY (Verenigde Staten). Met diverse soloprogramma’s concerteerde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003 en 2005 gaf hij masterclasses in Moskou.

Sinds 1995 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, mezzosopraan Valeria Boermistrova. Ze treden op in Nederland met verschillende programma’s (met muziek vanaf de 14-e t/m de 20-e eeuw). Vier cd’s hebben zij in de loop van de jaren samen opgenomen, waarvan de laatste, met de titel “Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria”, eind 2013 in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister de hoogste waardering heeft gekregen, namelijk een 10! Ook hebben zij hun eigen serie concerten genaamd “Muziek en Sfeer” in de prachtige St.Georgiusbasiliek in Almelo.

Kijk ook op www.orgel-mezzo.nl


Henk Linker

Henk Linker


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl