Orgelconcertendenham.nl

Henk Linker

CV

HENK LINKER studeerde Orgel (DM en UM) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven.

Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen, 2e organist van de Protestantse Gemeente Ootmarsum en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren. In de eerste drie maanden van 2012 werkte hij als organist/choirmaster in de Episcopale (Anglicaanse) kerk te Lexington, KY, Verenigde Staten.

Concerten speelde hij behalve in Nederland ook in Bulgarije, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten.

Samen met zijn vrouw, mezzosopraan Valeria Boermistrova, vormt hij een vast duo. Zij hebben sinds 2003 hun eigen befaamde serie 'Muziek en Sfeer' waarin zij maandelijks (van september t/m mei/juni) een uitvoering geven in de prachtige St. Georgiusbasiliek in Almelo. Hun laatste CD 'Ich sehe dich in tausend Bildern, Maria' werd met een 10 gewaardeerd in het toonaangevende klassieke muziektijdschrift Luister!

Voor meer informatie zie ook op de website www.orgel-mezzo.nl


Henk Linker

Henk Linker


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl