Orgelconcertendenham.nl

Jan Pieter Lanooy

CV

Jan Pieter Lanooy (1993) behaalde zijn Bachelor Orgel in 2017 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij Aart Bergwerff en Jos van der Kooy. In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag bij Jos van der Kooy. Voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel 'cum laude'. Masterclasses volgde hij onder andere bij Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann, Daniel Roth en Hans-Ola Ericsson.

Daarnaast studeerde Jan Pieter Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Voor beide studies deed hij onderzoek naar orgelgerelateerde onderwerpen, zoals 'Het orgel als stedelijk identiteitsobject in de 18de eeuw' en 'De accuraatheid van vogels in Messiaen's orgelmuziek'.

Jan Pieter geeft soloconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig samen met andere instrumentalisten en ensembles, zoals het Vocaal ensemble Magnificat, Amsemble, het USKO en het Nationaal Jeugdorkest. Dirigenten met wie hij samenwerkt, zijn o.a. Gilles Michels, Daniel Rouwkema, Benjamin Bakker en Anthony Hermus.

Jan Pieter is als kerkorganist verbonden aan de Remonstrantse/Vrijzinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging als archivaris en bibliothecaris.

www.janpieterlanooy.nl


Jan Pieter Lanooy

Jan Pieter Lanooy (foto Salih Kilic)


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl