Orgelconcertendenham.nl

Maarten Wilmink

CV

Maarten Wilmink werd geboren in 2001 en raakte op 12-jarige leeftijd in de ban van het orgel. Inmiddels voerde zijn concertagenda hem onder meer naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Litouwen en werd hij eersteprijswinnaar van verschillende orgelconcoursen.

Zijn orgelstudie begon in 2014 bij Louis ten Vregelaar en vervolgde hij in 2019 aan het conservatorium in Rotterdam. Tijdens zijn bachelorstudie aldaar studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Daarnaast studeerde hij daar ook improvisatie bij Hayo Boerema en sloot hij de studie kerkmuziek af. Zijn bachelor-examen orgel werd met een 10 beoordeeld. Momenteel volgt hij de masterstudie in Rotterdam.

Naast zijn soloconcerten, treedt hij solistisch op met orkesten en begeleidt hij regelmatig koren en ensembles. Ook heeft hij een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert. Als kerkmusicus is hij sinds 2022 verbonden aan de St.-Stephanuskerk te Borne alwaar hij is aangesteld tot organist-dirigent. In 2023 werd hij voor twee jaar benoemd tot organ scholar in Ratingen (Duitsland). Meermaals speelde hij tijdens Missen die live werden uitgezonden op NPO 2. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus, is hij ook actief als privédocent orgel.

Maarten Wilmink werd prijswinnaar bij verschillende orgelconcoursen. Hij won eerste prijzen tijdens het SGO Orgelconcours 2018 (Groningen), het Quintus Orgelconcours 2021 (Kampen) en de Rino Benedet Organ Competition 2023 (Bibione (Italië)).

www.maartenwilmink.com


Maarten Wilmink

Maarten Wilmink


Programma

© 2009-2024 orgelconcertendenham.nl